Muzejní prostory
Počátek roku 2009 byl poznamenán řešením havárie vodovodního potrubí. Kvůli nedostatečnému vytápění zámeckých prostor v 1. patře zamrzlo a prasklo vodovodní potrubí přivádějící vodu i do sociálního zařízení muzea. Celková oprava a rekonstrukce v hodnotě cca 60.000 Kč byla placena z prostředků odboru SMRM Městského úřadu.

Opakované výpadky zásuvkových i světelných elektrických okruhů byly podnětem k dalšímu jednání s kastelánem zámku p.Radovanem Chmelem o stavu elektrické instalace, která byla revizním technikem p. M. Šefrem posouzena jako naprosto nevyhovující platným normám ČSN. Na jednání, kterého se zúčastnil starosta města Jaroslav Myška a Ing. Hana Augustinová, byla konstatována nutnost celkové rekonstrukce, bohužel v průběhu celého roku v této záležitosti nebylo ze strany správy zámku podniknuto žádné opatření a při podzimní prověrce BOZP a PO byl znovu zjištěn nevyhovující stav jak pevné el. instalace, tak i nevhodný způsob vytápění soc. zařízení přenosným elektr. topidlem.
V závěru roku byla muzeu přidělena část prostoru v hale u Chanosu, kam budou přestěhovány některé exponáty z nevyhovujícího depozitáře.

Výroční zpráva